Verminder stress en verbeter je focus met yoga.

Yoga kan je helpen om je lichaam en geest te ontspannen en je te concentreren op het huidige moment. Wij bieden lessen aan die geschikt zijn voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Wil je het zelf ervaren? Kom dan langs voor een proefles en voel de positieve effecten van yoga op je lichaam en geest!

De lessen

Yin yoga Eindhoven

Yin Yoga

Yin Yoga is the counterpart of Power Yoga: instead of contracting muscles, you learn to relax muscles, so that you reach the deeper connective tissue. Because you remain in a position for a long time (2 - 5 minutes), the connective tissue is stretched. You also become more aware of thoughts, feelings, sensations and you work towards acceptance. Yin Yoga has a meditative and calming effect.

Easy Flow / Hatha Yoga

A very calm yoga style, also called Hatha yoga. Characteristic is the soft and freer approach to the postures. Classes are more relaxing due to alternation of dynamic-static postures. This limits the load, which is nice for beginners. The focus is on continuous movement and soft 'flow'.

Body Balance

Body Balance

Bij LesMills Body Balance kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en geest. Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je lichaam sterker en flexibeler te maken. Controleren van ademhaling is onderdeel van alle bewegingen en de instructeur geeft opties voor beginnende deelnemers. 

Pilates Eindhoven

Yogalates

Takes the best of both East and West by combining the art of Yoga from the East with the figure-enhancing Pilates exercises from the West. The strength lies in the simplicity and the combinations of the movements. The lesson mainly consists of floor exercises for stomach, buttocks, legs, back and arms. You improve your posture by developing more control over your muscles.

Kundalini Yoga Eindhoven

Easy Kundalini Yoga

Een type yoga dat zich richt op het ontwaken van de energie aan de basis van de wervelkolom, bekend als de Kundalini-energie. Het omvat fysieke houdingen, ademhalingstechnieken, meditatie en mantra’s om het lichaam en de geest in balans te brengen, het bewustzijn te vergroten en spirituele groei te bevorderen. Kundalini Yoga wordt vaak aangeduid als de “yoga van bewustzijn” en staat bekend om zijn dynamische en krachtige karakter.

Fusion Flow Yoga

Fusion Flow Yoga is een bijzondere vorm van yoga. Fusion Flow Yoga maakt gebruik van een mix van verschillende Yoga stijlen en Pilates oefeningen. Door deze unieke combinatie strijkt het een balans tussen ontspanning en uitdaging voor het lichaam. Daarbij staat het belang van de juiste ademhaling voorop. Deze Yoga kan helpen bij het verbeteren van houding en evenwicht; de ontwikkeling van de spieren op een actieve manier; en het kalmeert de geest.

Pilates

Pilates is gericht op het versterken en stabiliseren van de spieren, met name de buikspieren, rugspieren en bekkenbodem. Het werd ontwikkeld door Joseph Pilates en omvat een reeks oefeningen die worden uitgevoerd op een mat of met behulp van speciale apparatuur. Pilates richt zich op het verbeteren van de lichaamshouding, het vergroten van de flexibiliteit en het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Het is een populair voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Power Yoga

Dynamische en krachtige vorm van yoga die is afgeleid van Ashtanga Yoga. Het richt zich op het opbouwen van spierkracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen door middel van een reeks snelle en intense houdingen (asana’s). Power Yoga is bedoeld om zowel fysiek als mentaal uitdagend te zijn en kan een geweldige manier zijn om je lichaam te versterken en te ontspannen.