Yoga bij Essink

Wil je flexibeler worden of heerlijk ontspannen? Dan is yoga iets voor jou. Zowel bij Essink Sportcentrum als de kleinschaligere yoga studio bij Essink City Gym wordt er kwalitatief hoogwaardige yogales gegeven. Lees verder om ons volledige aanbod te bekijken.

Yogatales

Neemt het beste van zowel oost als west door de kunst van het Yoga uit het oosten te combineren met de figuur-verbeterende Pilates oefeningen uit het westen. De kracht zit in de eenvoud en de combinaties van de bewegingen. De les bestaat voornamelijk uit grond- oefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Je verbetert je houding door meer controle over je spieren te ontwikkelen.

Yoga Dance

Yoga Dance is voor iedereen die plezier en ontspanning beleeft aan het bewegen op muziek. De lesopbouw en choreografie kent verschillende niveaus. Iedereen kan meedoen op eigen niveau en mate van intensiteit. Het is een bewegingsvorm waar vooral de beleving centraal staat. De muziekkeuze speelt daarbij een grote rol omdat muziek onze emoties in beweging kan brengen. We maken gebruik van verschillende soorten muziek; van Klassiek tot Populair en van New Age tot Native/ Folk music. De Yoga Dance les heeft een opbouw die in een aantal opzichten te vergelijken is met dynamische yogales. Elk nummer is gericht op een

Yin Yoga

Yin yoga is gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. In Yin Yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen.  Hierbij komen energievelden vrij waardoor de les ook emotionele ontspanning geeft. De les is juist zo lekker doordat je niet heel intensief hoeft te bewegen, maar tijd kunt nemen voor je lichaam. Deze les is geschikt voor alle niveaus, ook zeker goed voor startende yogi’s.

Yin Yang Yoga

Een Yin Yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Hierbij wordt je fysiek uitgedaagd én kom je volledig tot rust.. Waar het bij andere yogavormen vaak draait om actief aanspannen van spieren, is het bij Yin yoga de bedoeling spieren zoveel mogelijk los te laten. De houdingen worden langer vastgehouden dan bij reguliere yoga. Het Yin gedeelte focust op zittende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever, ook hier houden we de houdingen langer vast waarbij gelet wordt op zowel uitlijning als ademhaling.

Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga is een nieuwe vorm van Yoga, je zou deze vorm van Yoga het mildere zusje of broertje van Power Yoga kunnen noemen. Zoals bij iedere vorm van Yoga, staat de adem centraal. Het is niet nodig om lenig te zijn om aan deze lessen mee te doen en uithoudingsvermogen en kracht bouwen we langzaam op in deze lessen. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in deze les in een vloeiende beweging.  Vinyasa Flow bevordert een sterke houding en vergroot de bewegelijkheid. Deze les is geschikt voor yogi’s van alle niveaus.

Power Yoga

Power Yoga is een krachtige, actieve vorm van yoga, gericht op het versterken en soepel maken van spieren, afgeleid van Ashtanga Yoga. Er worden houdingen in een serie uitgevoerd en verbonden door adem, zodat er een natuurlijke ‘flow’ ontstaat.

Pilates

Pilates zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, je rechter gaan zitten én soepeler bewegen. Nog een belangrijk voordeel is dat je de circulatie en capaciteit van de longen verbetert door een diepe en gezonde manier van ademhalen. Verder worden de buik en rugspieren versterkt wat goed is voor de houding, evenwicht en controle over het lichaam.

Mindful Yoga

Deze vorm van yoga gaat over goede zorg voor jezelf!  Bewegen ín de ademstroom en je grenzen respecteren. Ontspannen werken met het richten van aandacht op ademhaling waarbij je het lijf je leraar laat zijn (door niet te forceren). Het versterkt zowel houding als conditie, flexibiliteit en kracht. Na een uur stap je fris en energiek de dag in en gaat opgeknapt en ontspannen verder. Een bijkomstigheid is dat de yoga-oefeningen in het dagelijks leven helpen om meer te ontspannen.

Hatha Yoga

Hatha yoga bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. De oefeningen zijn erop gericht je bewust te maken van de spanning in het lichaam. De spanning in het lichaam wordt weer losgemaakt en losgelaten door het bewuste gebruik van de ademhaling. Als de ademhaling rustiger wordt en meer ontspant, ontspannen ook de spieren steeds beter. De oefeningen gaan daardoor geleidelijk steeds beter.  Deze les is geschikt voor alle niveaus.

Hatha Alignment Yoga

Hatha Alignment is een hatha yoga les waarbij veel aandacht is voor de uitlijning van een lichaam en een goede uitvoering van de houdingen. Er worden dan ook regelmatig hulpmiddelen ingezet om het lijf vrij te maken van spanningen. Een goed uitlijning is alleen mogelijk wanneer je zonder spanning vrij kan bewegen. Stress, spanning of levensgewoontes zorgen voor houdingsproblemen en/of rugklachten waar in deze les aan gewerkt wordt. Tevens worden er hatha houdingen gedaan die regelmatig dieper uitgewerkt en uitgelijnd worden, rekening houdend met de anatomie van een lichaam.

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een zeer rustige yogastijl die is afgeleid van de Ashtanga yogavorm. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling.

BodyBalance

Bij LesMills BodyBalance kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en geest. Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je lichaam sterker en flexibeler te maken. Controleren van ademhaling is onderdeel van alle bewegingen en de instructeur geeft opties voor beginnende deelnemers.