SPORTCENTRUM GENNEPER PARKEN

Zwemles Eindhoven

ABC Diploma

Ga onbezorgd op vakantie als je weet dat je kind zich kan redden in een zwembad of buitenwater. Wat is er nou leuker dan waterpret met de familie of vriendjes en vriendinnetjes? Zwemles vanaf 4 jaar bij Essink in Eindhoven zorgt voor een leven vol zwemplezier.

Wist je dat je zwemles bij Essink één maand kunt uitproberen?

Eerst een maandje proberen?

Vaak zegt een proefles nog niet zo veel, elke eerste keer is namelijk spannend. Daarom kun je bij Essink Eindhoven een maand lang zwemles proberen. Na de maand maak je de balans op of je doorgaat of dat het bij die ene maand blijft. Klik hier om je aan te melden

Zwemles Eindhoven

De laatste 45 jaar heeft Essink Sportcentrum in Eindhoven reeds 15.000 zwemdiploma’s mogen uitreiken. Wij geven zwemles aan kleine groepjes in een overzichtelijk bad. Omdat een ervaren zwemonderwijzer met de kinderen in het water gaat wordt er doelgericht lesgegeven. Door deze persoonlijke benadering hebben onze zwemlessen veel succes.

Onze overtuigingen hebben zich vertaald in een methodiek die optimaal aansluit bij de manier waarop jonge kinderen leren, zowel vanuit motorisch als vanuit pedagogisch oogpunt. Een EasySwim Pro pakje is daarom verplicht voor ABC zwemmen bij Essink en kan voor 64,95 bij ons gekocht worden. 

Essink Sportcentrum heeft voor de zwemlessen een uniek 8-stappenplan ontwikkeld waarbij plezier, afwisseling en veiligheid centraal staan. Voor elke stap krijgen de kinderen een beloning. Hierdoor gaan de kinderen heel graag naar de zwemles.

Dolfijn 8 stappenplan

Het dolfijn stappenplan bestaat uit 8 stappen (8 puzzelstukjes van een dolfijn) op weg naar het zwemdiploma. Indien je kind tijdens de les bepaalde technieken goed uitvoert, ontvangt deze als beloning een puzzelstukje van een dolfijn. Wanneer de dolfijn compleet is, is je kind gereed om te gaan zwemmen in het diepe bad (waar men vaak binnen 4 weken het A diploma behaalt).

a. Vanaf de kant in het water springen, waarbij het hoofd onder water gaat.

b. Bellen blazen in het water.

c. Zelfstandig uit het water op de kant klimmen.

a. Drijven op de buik met het gezicht in het water en spetteren met de benen. De benen zijn gestrekt en spetteren continue.

b. Drijven op de rug en spetteren met de benen. De benen zijn gestrekt en spetteren continue.

a. Correcte beenslag van de schoolslag, over de lengte van het bad.

b. Correcte beenslag van de rugslag, over de lengte van het bad.

a. Correcte combinatie schoolslag, met uitdrijfmoment, over de lengte van het bad.

b. Correcte rugslag, met uitdrijfmoment, over de lengte van het bad.

c. Watertrappen.

a. Combinatie schoolslag met uitdrijfmoment.

b. Rugslag met uitdrijfmoment.

c. Duik

a. 5 meter (beginners-) borstcrawl, waarbij de benen continue doorgaan.

b. 5 meter (beginners-) rugcrawl, waarbij de benen continue doorgaan.

a. Combinatie schoolslag met een uitdrijfmoment, over de lengte van het bad.

b. Rugslag met een uitdrijfmoment, over de lengte van het bad, waarbij de armen stil liggen in het water.

c. Watertrappen.

a. 3 meter onder water door een gat zwemmen, zonder boven water te komen.

b. 5 seconden drijven buik (sterretje) met draai.

c. 10 seconden drijven rug (sterretje) met draai.

d. 5 meter (beginners-) borstcrawl, waarbij de benen continue doorgaan.

e. 5 meter (beginners-) rugcrawl, waarbij de benen continue doorgaan.

f. Gekleed schoolslag + rugslag zwemmen over de lengte van het bad.

Wij bieden het enige echte Zwemles ABC diploma

Essink  zwemschool in Eindhoven werkt alleen met gekwalificeerde instructeurs om zo de veiligheid en de kwaliteit van de lessen te waarborgen. Ook vinden wij het erg belangrijk dat onze instructeurs goede sociale vaardigheden hebben en op een leuke manier met jonge kinderen om kunnen gaan. Naast leerzaam moet zwemles vooral leuk zijn.

 

Kwaliteit, plezier en veiligheid

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers

Zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

2. Officiëel erkend zwemdiploma

Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

3. Een helder beschreven methode

De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.

4. Goede kwaliteit

Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Fitness Sportschool Eindhoven Essink

Kosten ABC zwemles Eindhoven vanaf 4 jaar

De startkosten en de pro-rato verrekening tot de eerste van de maand wordt voldaan via iDeal bij online inschrijving. Daarna wordt de maandelijkse contributie middels automatisch incasso afgeschreven.

Het dragen van een EasySwim Pro zwempakje is verplicht en kan bij de receptie gekocht worden (mag ook elders).

Het ideale tijdstip niet meer beschikbaar?

Zodra er een plek vrijkomt bij Essink Zwemles Eindhoven, is dat te zien via onze online aanmelden tool. Hou deze dus goed in de gaten. Daarnaast kun je je opgeven voor onze wekelijkse update mail. Zo krijg je elke donderdag een email met een overzicht van de vrije plaatsen. Het is dan aan degene die het eerst reageert om een plek in de les te boeken.

Maak kennis met de Milon Cirkel

Vul onderstaand formulier in en we spreken elkaar binnenkort.