Essink Sportcentrum heeft het grootste aanbod groepslessen van de regio waardoor er altijd wel iets bij zit wat bij je past. We plaatsen de lessen in 7 categorieën om je op weg te helpen met het vinden van je favoriete workout.

Core

De Core Workout geeft een allround training van je volledige lichaam met nadruk op je romp, billen en benen. Je werkt met lichte handgewichten of alleen met je eigen lichaamsgewicht. De lessen zijn gemaakt voor het 'shapen' van je lichaam en werken aan je conditie.

Strength

Doe mee met een Strenght Workout als je kracht wil opbouwen. Aan de lessen doen zowel mannen als vrouwen mee die niet bang zijn voor spierpijn. Blijf je spieren prikkelen zodat ze een mooier figuur geven en bovendien echte calorie verslinders worden!

Cardio

Cardio is je grenzen verleggen, wat je grens ook is. Leer je hartslag te controleren bij grote inspanning en verbeter je uithoudingsvermogen. Hier krijg je écht energie van! Raak verslaafd aan het Indoor Cycling of de te gekke Body Attack lessen.

Body & Mind

Bij alle Body & Mind lessen staat de innerlijke rust centraal. De ene les gaat hier wat meer op in dan de ander want ook aan de flexibiliteit wordt gewerkt. Voor beginners op dit gebied hebben we veel mogelijkheden. Lees de verschillen tussen de 5 Body & Mind lessen en ontdek jouw favoriet.

Combat

Met recreatief Boksen, Combat en Tae-Bo werk je aan je kracht, uithoudingsvermogen en zelfverdediging. Het is voor mannen en vrouwen die een uitdaging zoeken en van een lekker pittige les houden. Vooral veel plezier hebben staat altijd centraal.

Dance

Plezier maken en tegelijkertijd aan je gezondheid werken? Deze win-win situatie vind je in de Dance lessen bij Essink. Dans op latin beats bij Zumba of EDM, Hip-Hop, Drum 'n' Bass en Trapp bij Body Jam. Elke les is weer een feestje!

Aqua

Essink Sportcentrum heeft een fijn kleinschalig zwembad waar we ook Aqua lessen in geven. Hierin kennen we twee niveau's; de Shape en de wat intensievere Aqua Power. Wanneer er geen les wordt geven is het bad vrij beschikbaar om baantjes te trekken.

Ik wil me aanmelden voor een gratis proefweek:
Home 2021

We bellen je binnen een werkdag voor het inplannen van jouw proefweek.

Total Workout X-co Eindhoven

Total Workout

Gevarieerde les waarbij nadruk ligt op conditie en kracht. Met behulp van steps, dyna-bands en handgewichtjes ben je op een pittige manier bezig met uithoudingvermogen en het verstevigen van spieren.

* HIIT: Bij High Intensity Interval Training worden kracht en cardio gecombineerd. Door hogere intensiteit verbeter je kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Bovendien verbrand je zo erg veel calorieën!

50+ groepsles Eindhoven ouderen fitness

Body Shape 55+

Hou je lichaam fit! Dit is een low impact les, ook geschikt voor mensen met een hogere leeftijd. De les kent geen pasjes of sprongen, het accent ligt op het versterken van de belangrijke spiergroepen. Met behulp van tubes, handgewichten of eigen lichaamsgewicht wordt de weerstand op de spieren opgevoerd om je lijf sterker te maken.

LesMills Body Pump Eindhoven Groepslessen Essink

Body Pump

LesMills BodyPump is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft – en snel! De les wordt elke 3 maanden vernieuwd met nieuwe muziek en nieuwe choreografie.

Doe je voor het eerst mee, geef dit dan aan bij de instructeur of instructrice.

functional fitness Eindhoven Essink groepsles groepsfitness

Small Group Training OUTDOOR

Small Group fitness training is hét revolutionaire trainingsprogramma dat sporten spannend, uitdagend, motiverend en vooral leuk maakt voor iedereen! Onder leiding van een enthousiaste instructeur werk je in groepsverband aan je kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit, snelheid en flexibiliteit. Een groepstraining duurt 55 min.

Indoor Cycling Spinning Eindhoven Essink Groepsles

Indoor Cycling

Je fietst op het ritme van krachtige muziek. Ga het parcours op met je inspirerende instructeur die ervoor zorgt dat je elke les weer je grens opzoekt, verlegt en overwint. Naast vetverbranding ben je bezig met conditieverbetering. Met het Activio systeem houd je controle over je hartslag zodat je veilig en efficiënt je doelen gaat bereiken.

* zondag 10:00 uur extra les nov t/m april

LesMills Body Attack Eindhoven Essink Groepsles

Body Attack

BodyAttack is een intense groepsles met bewegingen voor beginners en gevorderden. We combineren atletische bewegingen met kracht, zodat je je hele lichaam traint. De instructeur leidt je door de workout en motiveert je als je dat nodig hebt. BodyAttack daagt je op een positieve manier uit en je boekt snel resultaten. Wedden dat je verslaafd raakt?

easy flow yoga beginners Essink Eindhoven Groepsles

Easy Flow Yoga

Een zeer rustige yoga stijl, ookwel Hatha yoga genoemd. Karakteristiek is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door afwisselingen van dynamische- statische houdingen. Hierdoor is de belasting beperkt wat fijn is voor beginners. Centraal staat de continue beweging en zachte ‘flow’.

yin yoga Eindhoven Essink groepsles

Yin Yoga

Yin Yoga is de tegenhanger van Power Yoga: in plaats van spieren aan te spannen ga je juist leren om spieren te ontspannen, zodat je bij het dieper gelegen bindweefsel komt. Doordat je lang in een houding blijft (2 – 5 min.) wordt het bindweefsel opgerekt. Ook wordt je bewuster van gedachten, gevoelens, sensaties en werk je naar acceptatie toe. Yin Yoga heeft een meditatief en rustgevend effect.

Body Balance Eindhoven Essink Groepsles Yoga

Body Balance

Bij LesMills BodyBalance kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en geest. Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je lichaam sterker en flexibeler te maken. Controleren van ademhaling is onderdeel van alle bewegingen en de instructeur geeft opties voor beginnende deelnemers.

Pilates Eindhoven Essink Groepsles Yogalates

Yogalates

Neemt het beste van zowel oost als west door de kunst van het Yoga uit het oosten te combineren met de figuur-verbeterende Pilates oefeningen uit het westen. De kracht zit in de eenvoud en de combinaties van de bewegingen. De les bestaat voornamelijk uit grond- oefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Je verbetert je houding door meer controle over je spieren te ontwikkelen.

Power Yoga Essink Eindhoven Groepsles

Easy Kundalini Yoga
Boksen Boks-fit Eindhoven Essink Groepsles recreatief

Boks - fit

Boksfit is voor mannen en vrouwen die een uitdaging zoeken. Wij bieden recreatief boksen waarbij techniek en conditie belangrijke pijlers zijn (geen wedstrijdsport). Effectief voor kracht, conditie en zelfverdediging.

Tijden aangegeven met * vinden plaats in de sportzaal Kanunnikensven 1 (verlengde van de Heezerweg, Stratum)

vrijdagochtend : 10:00 (deze les gaan we bij voldoende animo starten per 1-9-2022)

Combat Tae Bo Eindhoven Essink

Combat / Tae-Bo

Toffe high-energy workout, geïnspireerd op oosterse vechtsporten met bewegingen uit karate, taekwondo, kung fu, kickboxing en tai chi. In no-time krijg je een geweldige conditie en word je sterker. Je vecht tegen een denkbeeldige tegenstander en je doet geen moeilijke bewegingen. Stress en spanningen lossen als sneeuw voor de zon op en aan het einde voel je je een echte kampioen! Maandag is Combat, donderdag is de Combat les gecombineerd met Tea-Bo

Zumba Eindhoven Essink Groepsles

Zumba

Zumba is een workout met danspassen op Latin muziek. De les is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor iedereen geschikt. Door de vrolijke salsa, merengue, flamenco en zelfs hiphop muziek is elke les weer een feestje. Je wordt er vrolijk van en ondertussen werk je ook nog de nodige kilootjes weg!

Body Jam Eindhoven Essink Groepsles dansen

Body Jam

LesMills BodyJam bestaat uit een geweldige mix van muziek, cultuur en dans. Het is cardio fun op zijn best voor iedereen die graag danst en beweegt. BodyJam bestaat uit: Dance, Hip Hop, Drum ‘n’ Bass en Trap. Het programma is opgebouwd uit blokken en elke fase eindigt met een complete dans waarbij je helemaal uit je dan kunt gaan. Een verslavende mix van de nieuwste dansstijlen op de coolste muziek.

Friday Night incl gratis drankje na afloop 🙂

aquarobics aqua aerobic Eindhiven Essink Groepsles Zwembad

Aqua Shape / Power

Lessen zijn gericht op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen. De weerstand van het water en de oefeningen zorgen voor een totaal training van het lichaam. Door de opwaartse druk van het water zijn de oefeningen minder belastend voor de gewrichten. Dit betekent niet dat de lessen daardoor minder zwaar zijn. Het is een actieve les om je conditie te verbeteren. Ladies only

Babyzwemmen baby zwemmen Eindhoven Essink

Babyzwemmen

Met plezier en watergewenning verbetert babyzwemmen de motoriek en balans van jouw kind. Met een watertemperatuur van 32ºC en kleine groepjes zijn de omstandigheden ideaal. Als jouw baby 7 weken is, kun je al beginnen (tot ca. 2 jaar). Je gaat hierbij zelf met jouw baby het water in. De baby draagt tijdens het zwemmen een zwemluiertje, deze zijn bij ons verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.