SPORTCENTRUM GENNEPER PARKEN

Judo

Eindhoven

Judo is een hele bekende en populaire zelfverdedigingssport. Het doel van de sport is om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de snelheid en kracht van je tegenstander. Met andere woorden gezegd, de bedoeling is dat je je eigen balans behoudt terwijl je je tegenstander uit balans brengt. Daarnaast is de sport een hele goede manier om op elke leeftijd met het hele lichaam te bewegen. Doe een proefles mee, wellicht kom je er op deze manier heel makkelijk achter of judo wat voor jou is!

Door judo leer je samenwerken

Judo is vanuit Jiu-Jitsu ontwikkeld door Jigoro Kano en is niet zomaar een sport. Zo leer je bijvoorbeeld positief omgaan met agressie. Ook is judo heel beschaafd. Je overmeestert je tegenstander namelijk zonder deze te blesseren. Zelfbeheersing staat bij judo centraal. De motorische, lichamelijke en ook geestelijke ontwikkeling staan voorop. Je leert omgaan met verlies en winst, daarbij heb je altijd respect voor je tegenstander. Iemand die weinig zelfvertrouwen heeft, kan door de sport meer vertrouwen in zichzelf krijgen. Zo zie je wat judo is: meer dan alleen een fysieke sport.

Naast het oefenen wordt er in de les vooral veel plezier gemaakt en doen we bij de jonge groepen veel spelletjes.

Essink biedt in Eindhoven veel mogelijkheden voor hen die zwarte band willen halen of deel willen nemen aan wedstrijden. (Talent partner van de Judo Bond Nederland)

Judobanden en -examens

Wanneer je vordert mag je examen doen voor een hogere band. Deze examens worden op de club afgenomen. Voor een hogere band moet hard gewerkt worden, je doet ervaringen op in de lessen en eventueel bij wedstrijden. Hierbij staat het plezier in de sport en respect voor elkaar altijd centraal.

Essink Sportcentrum in Eindhoven geeft Judo aan kinderen vanaf 5 jaar.

2 locaties in Eindhoven

  • Essink Sportcentrum, Toon Schroderlaan 2 (Genneper Parken, Stratum)
  • De Waghemakersstraat 1 (Woensel)
Judo Eindhoven Essink

Alle kinderen mogen meedoen aan Judo in Eindhoven!

Maak kennis met de Milon Cirkel

Vul onderstaand formulier in en we spreken elkaar binnenkort.