SPORTCENTRUM GENNEPER PARKEN

Judo

Eindhoven

Judo betekent ‘zachte weg’ en is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst die rond 1882 werd ontworpen door Jigoro Kano. Voor opgroeiende kinderen is judo bijzonder geschikt als de lichaamsontwikkeling, je leert er spelenderwijs tegen een stootje kunnen, jezelf verdedigen en goed kunnen vallen. Wanneer je als kind hebt gejudood doe je ervaringen op waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Door judo leer je samenwerken

In het judo leer je de kracht van de tegenstander te gebruiken om deze ten val te brengen. Deelnemers leren respect te hebben voor zichzelf en voor anderen. Bij het beoefenen van het judo leer je samen te werken om vaardigheden eigen te maken. Zonder tegenstander om mee te judoën kan men de sport immers niet leren; men werpt zelf en wordt op zijn beurt geworpen. Deze opvatting van samenwerkend leren is ook in andere gebieden van het leven geldig. 

Naast het oefenen wordt er in de les vooral veel plezier gemaakt en doen we bij de jonge groepen veel spelletjes.

Uiteindelijk, dus ook voor volwassenen, biedt Essink in Eindhoven veel mogelijkheden voor hen die zwarte band willen halen of deel willen nemen aan wedstrijden.

Judobanden en -examens

Wanneer je vordert mag je examen doen voor een hogere band. Deze examens worden op de club afgenomen. Voor een hogere band moet hard gewerkt worden, je doet ervaringen op in de lessen en eventueel bij wedstrijden. Hierbij staat het plezier in de sport en respect voor elkaar altijd centraal.

Essink Sportcentrum in Eindhoven geeft Judo aan kinderen vanaf 5 jaar.

2 locaties in Eindhoven

  • Essink Sportcentrum, Toon Schroderlaan 2 (Genneper Parken, Stratum)
  • De Waghemakersstraat 1 (Woensel)
Judo Eindhoven Essink

Alle kinderen mogen meedoen aan Judo in Eindhoven!