SPORTCENTRUM GENNEPER PARKEN

Judo Jiu-Jitsu & Aikido in Eindhoven

  • Judo: voor opgroeiende kinderen ideaal voor de lichaamsontwikkeling. De basisvormen van bewegen, trekken, duwen, dragen, tillen, rollen zijn oefeningen die de judosporten veelzijdig en intensief maakt. Uiteindelijk, dus ook voor volwassenen, veel mogelijkheden voor wedstrijdjudoka’s die verder willen en voor judoka’s die zwarte band of hoger willen halen. Lees meer over judo voor jeugd
     
  • Jiujitsu: de moeder van vele Japanse vechtsporten. Jiujitsu is gericht op het buiten gevecht stellen en dus onschadelijk maken van een tegenstander. Men leert effectief verdedigen door gebruik te maken van de zwakke en kwetsbare plekken van de aanvaller. Een jiujitsuka gebruikt onder andere worpen, klemmen, grepen, stoten en trappen waardoor jiujitsu de ideale zelfverdedigingmethode is.
     
  • Aikido: een moderne vechtkunst waarbij de kracht van de aanval wordt gebruikt als basis voor de verdediging en kan beoefend worden vanaf 15 jaar. Aikido wordt wel het meest complete budo genoemd, omdat het in technisch opzicht relaties heeft met alle budovormen. In aikido wordt, naast het oefenen van verdedigingstechnieken tegen ongewapende aanvallers, ook aandacht besteed aan het leren omgaan met de traditionele oefenwapens van de samoerai: de stok (jo) en het houten zwaard (bokken).
Judo Essink Eindhoven

Bekijk de lestijden op het lesrooster hier

Maak kennis met de Milon Cirkel

Vul onderstaand formulier in en we spreken elkaar binnenkort.