Yoga Dance is voor iedereen die plezier en ontspanning beleeft aan het bewegen op muziek. De lesopbouw en choreografie kent verschillende niveaus. Iedereen kan meedoen op eigen niveau en mate van intensiteit.

Het is een bewegingsvorm waar vooral de beleving centraal staat. De muziekkeuze speelt daarbij een grote rol omdat muziek onze emoties in beweging kan brengen. We maken gebruik van verschillende soorten muziek; van Klassiek tot Populair en van New Age tot Native/ Folk music.

De Yoga Dance les heeft een opbouw die in een aantal opzichten te vergelijken is met dynamische yogales. Elk nummer is gericht op een specifiek yoga- aspect; ademhaling, verschillende houdingen en bewegingen, variatie in energie niveaus en het spel van aandacht, concentratie en verstillen.

In elk afzonderlijk nummer worden niet meer dan 3 stappen- of bewegingscombinaties gebruikt en deze worden in intensiteit en coördinatie opgebouwd waardoor iedereen mee kan doen. Er worden veel opties gegeven. Daarnaast wordt iedereen aangemoedigd om ook zijn eigen bewegingen te ‘ voelen en te vinden’. Elk lichaam is immers anders, heeft zijn eigen energiestroom en verwerkt prikkels en emoties op eigen wijze.