– 14 oktober 2020

In de laatste persconferentie is besloten dat sportscholen open blijven! De overheid erkent dat sport juist in deze tijd heel belangrijk is. Comfortabel en veilig sporten blijft dus mogelijk! 

 

Ook betreft onze groepslessen zijn wij erg blij met het bericht van de Rijksoverheid: “Voor groepslessen bij individuele sporten (zoals bootcamp, yoga of spinning) geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen. Buiten zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan”.

Je kan bij Essink nog gewoon trainen of een groepsles volgen om fit en gezond te blijven deze tijd. Wel vragen we je rekening te houden met het volgende:

 • Bij Essink is een mondkapje verplicht m.u.v. de sportruimtes. Je draagt dus een mondkapje bij binnenkomst en bij het verlaten van het pand. Tijdens de les of in de fitnessruimte mag het mondmasker af.
 • Omkleden, douchen en een saunabezoek zijn niet toegestaan, alleen de lockers in de kleedkamers mag je wel gebruiken.
 • De horeca blijft voorlopig gesloten, consumpties mag je wel mee naar huis nemen.
 • De Small Group Training Outdoor gaat gewoon door omdat dit op ons eigen terrein is.
 • Judo, Jiu-Jitsu en Aikido komen helaas voor volwassenen te vervallen, deelnemers mogen meedoen met een andere groepsles of fitness.
 • Boks-fit les is contactloos en wordt een zakkentraining.
 • Alleen voor het gebruik van het zwembad mag wel omgekleed worden, de douches blijven helaas buiten gebruik.

 

Tussen 12:00 en 17:00 en na 20:30 zijn de daluren op onze club, je kunt dan nog rustiger trainen. Let ook goed op 1,5m en de andere basisregels om veiligheid voor jezelf, trainers en medesporters te waarborgen.

Deze gedeeltelijke lockdown is besloten voor de komende vier weken. Daarna zien we verder en is het hopelijk voldoende verbeterd. Samen slaan we ons hier ook doorheen!

We doen ons best je in deze tijd een optimale service te bieden. Dank voor je begrip!🧡 

Yes!

Je kunt erop rekenen dat je bij Essink veilig kunt sporten! We hebben er zin in om je te ontvangen en samen met jou te werken aan een goede leefstijl. 

We verwelkomen je 100% RIVM-proof. Naast dat het sporten op een verantwoorde manier gebeurt, vinden wij het vooral belangrijk dat je prettig bij ons kunt sporten. In dit bericht lees je meer over je bezoek met betrekking tot de belangrijkste punten van de RIVM richtlijnen.

1.5 meter afstand

Net als overal geldt ook bij Essink de anderhalve meter regel. Op elke sportplek is deze regel gewaarborgd. De meest effectieve manier om dit te kunnen doen is het aantal mensen in het gebouw beperken. Centraal hierin staat het verplicht reserveren van sport-tijd via de Essink app. Op deze manier laten wij fitness en Milon sporters druppelsgewijs binnen, zo garanderen wij dat het in de zaal nooit druk zal zijn. Ook hebben de groepslessen een maximum deelnemersaantal, afhankelijk van de zaal en het type les.

Wij vragen je zo veel mogelijk om thuis om te kleden en te douchen. Onze faciliteiten zijn wel geopend, maar we vragen je de 1,5 meter regel in acht te nemen. 

Milon

Het sporten op de Milon Cirkel gaat ook op 1,5 meter afstand. Dit doen we door altijd een machine tussen de deelnemers vrij te laten. In plaats van drie cardio apparaten, staan er nu twee.

Ventilatie

Ons moderne ventilatiesysteem voldoet ruimschoots aan de RIVM voorwaarden, wij stellen het systeem zo in dat er altijd 100% verse buitenlucht wordt ingeblazen. In alle ruimtes wordt de lucht elke 10 minuten volledig ververst.

Handen wassen

Bij entree staat een no-touch dispenser met een handdesinfectiemiddel op alcoholbasis. Het desinfecteren van de handen is verplicht voor het sporten.

Kleedkamers en douches

Wij vragen je zo veel mogelijk om thuis om te kleden en te douchen. Onze faciliteiten zijn wel geopend, maar we vragen je de 1,5 meter regel in acht te nemen. 

Hyiëne

Alle medewerkers spannen zich in om materialen en o.a. deurklinken schoon te houden. Dit doen wij minimaal 5 keer per dag. Ook zijn er middelen aanwezig om zelf materialen te reinigen. Kies je voor maximale bescherming dan kun je gratis wegwerphandschoenen gebruiken waardoor alle contact wordt vermeden. Gebruik van handdoek is verplicht op alle toestellen en matjes.

Essink app

Sinds begin mei zijn we gestart met de Essink app en we vinden het mooi om te zien dat al zo veel leden deze enthousiast zijn gaan gebruiken. Velen zijn al gewend geraakt aan het reserveren van een plek tijdens de Pop-Up Gym. De app dient ook als triage, zo zorgen we ervoor dat er niemand met symptomen aan het sporten is. Zonder reservering is het niet mogelijk om bij ons te sporten. Een reservering kun je tot vlak voor aanvang maken, waardoor het niet hoeft te betekenen dat je altijd vooruit moet plannen.

Activatie app

Nog niet eerder de app gebruikt en geen mail gehad? Meld je dan aan via essink.nl/app en wij sturen de activeringsmail handmatig.

Check voordat je hierop aanmeldt goed je spam, een nieuwe activatielink zal hier waarschijnlijk weer in terechtkomen.
Wat doen wij met een Covid-19 besmetting?

Bekijk ons protocol via deze link

Administratie

Tijdens de periode van sluiting (16 maart tot 1 juli 2020) hebben wij ervoor gekozen om alle lidmaatschappen te pauzeren. Dit houdt in dat zowel de betaling als het verloop van het lidmaatschap gepauzeerd is geweest. Had je bijvoorbeeld voor het kalenderjaar 2020 vooruitbetaald, dan heb je nu betaald tot half april 2021.

Lockdown december 2020

Beste leden van Essink,

Onze premier heeft op 14 december 2020 aangekondigd dat Nederland in Lock-down gaat tot 19 januari 2021.
Helaas zit sporten er voorlopig niet in maar begrijpelijk gezien de omstandigheden, ons sportcentrum gaat vanaf dinsdag 15 december voor 5 weken op slot.

Aan de andere kant, zijn we ook bezorgd om jullie fysiek en mentaal welzijn. Om gezond en fit te blijven, en een zo sterk mogelijke weerstand op te bouwen om het virus buiten de deur te houden, is bewegen wel ontzettend belangrijk. Daarom hebben we achter de schermen de afgelopen dagen hard gewerkt om het beste alternatief te vinden op jouw clubbezoek.

 

Wij hebben 3 mogelijkheden bedacht, waarvan wij denken dat ieder zich in één van de opties kan vinden. Natuurlijk willen wij onze mooie club ook na deze economisch zware periode voortzetten en jullie weer zoals vanouds kunnen ontvangen. Daarom zijn er verschillende opties om toch de benodigde coaching van ons te ontvangen en tegelijkertijd ook je steun te betuigen aan ons als club, zodat wij deze moeilijke periode kunnen overleven en daarna weer volledig voor jullie klaar te kunnen staan.

Wij vragen je om voor 20 december aanstaande je keuze door te geven, zodat er geen verkeerde incasso’s plaatsvinden en we degene die dat willen, z.s.m. kunnen benaderen voor advies.

Scroll verder naar beneden voor de opties

Optie 1A:

Essink Optimaal

 • Je kan gebruik maken van ons online aanbod in app, bestaande uit eigen opgenomen video’s (wekelijks verschijnen er nieuwe video’s) en het Video on Demand materiaal, waarbij vele verschillende type lessen beschikbaar zijn
 • Je wenst gebruik te maken van advies en trainingsprogramma’s op maat, een coach zal hierover persoonlijk contact met je opnemen
 • Je ontvangt een heerlijke fles wijn bij heropening en zijn heel erg blij met je support!
 • Je lidmaatschapstarief loopt gewoon door tijdens de sluitingsperiode

Optie 1B:

Essink Optimaal

 • Je kan gebruik maken van ons online aanbod in app, bestaande uit eigen opgenomen video’s (wekelijks verschijnen er nieuwe video’s) en het Video on Demand materiaal, waarbij vele verschillende type lessen beschikbaar zijn
 • Je wenst geen gebruik te maken van advies en trainingsprogramma’s op maat en kan zelf vooruit met het online aanbod. Indien je vragen hebt kan je wel altijd contact zoeken via het contactformulier onder ‘club info’ op de site, indien je een schema op maat wil dan nemen we contact met je op. 
 • Je ontvangt een heerlijke fles wijn bij heropening en zijn heel erg blij met je support!
 • Je lidmaatschapstarief loopt gewoon door tijdens de sluitingsperiode

Optie 2:

Essink 50/50

 • Je kan gebruik maken van ons online aanbod in app, bestaande uit eigen opgenomen video’s (wekelijks verschijnen er nieuwe video’s) en het Video on Demand materiaal, waarbij vele verschillende type lessen beschikbaar zijn
 • Je kan gebruik maken van advies en trainingsprogramma’s op maat, je kan contact zoeken via het contactformulier onder ‘club info’ op de site, indien je een schema op maat wil dan nemen we contact met je op. 
 • Je lidmaatschapstarief loopt voor 50% door tijdens de sluitingsperiode

Optie 3:

Essink Pauzering

 • Je maakt geen gebruik van ons online aanbod en/of persoonlijke coaching
 • De gepauzeerde termijn wordt verlengd met dezelfde periode aan het einde van je contract
 • Je lidmaatschap wordt gepauzeerd in de sluitingsperiode


Bedankt voor het tijdig doorgeven van je keuze.

We wensen iedereen veel sterkte de komende periode, blijf fit en maak vooral gebruik van onze online lessen die wij in de Essink-app aanbieden.

Laten we met ons allen er voor zorgen dat het virus nu echt onder controle komt.

Bedankt voor je begrip en support!

 

Team Essink