– 14 oktober 2020

In de laatste persconferentie is besloten dat sportscholen open blijven! De overheid erkent dat sport juist in deze tijd heel belangrijk is. Comfortabel en veilig sporten blijft dus mogelijk! 

 

Ook betreft onze groepslessen zijn wij erg blij met het bericht van de Rijksoverheid: “Voor groepslessen bij individuele sporten (zoals bootcamp, yoga of spinning) geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen. Buiten zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan”.

Je kan bij Essink nog gewoon trainen of een groepsles volgen om fit en gezond te blijven deze tijd. Wel vragen we je rekening te houden met het volgende:

  • Bij Essink is een mondkapje verplicht m.u.v. de sportruimtes. Je draagt dus een mondkapje bij binnenkomst en bij het verlaten van het pand. Tijdens de les of in de fitnessruimte mag het mondmasker af.
  • Omkleden, douchen en een saunabezoek zijn niet toegestaan, alleen de lockers in de kleedkamers mag je wel gebruiken.
  • De horeca blijft voorlopig gesloten, consumpties mag je wel mee naar huis nemen.
  • De Small Group Training Outdoor gaat gewoon door omdat dit op ons eigen terrein is.
  • Judo, Jiu-Jitsu en Aikido komen helaas voor volwassenen te vervallen, deelnemers mogen meedoen met een andere groepsles of fitness.
  • Boks-fit les is contactloos en wordt een zakkentraining.
  • Alleen voor het gebruik van het zwembad mag wel omgekleed worden, de douches blijven helaas buiten gebruik.

 

Tussen 12:00 en 17:00 en na 20:30 zijn de daluren op onze club, je kunt dan nog rustiger trainen. Let ook goed op 1,5m en de andere basisregels om veiligheid voor jezelf, trainers en medesporters te waarborgen.

Deze gedeeltelijke lockdown is besloten voor de komende vier weken. Daarna zien we verder en is het hopelijk voldoende verbeterd. Samen slaan we ons hier ook doorheen!

We doen ons best je in deze tijd een optimale service te bieden. Dank voor je begrip!🧡 

Yes!

Je kunt erop rekenen dat je bij Essink veilig kunt sporten! We hebben er zin in om je te ontvangen en samen met jou te werken aan een goede leefstijl. 

We verwelkomen je 100% RIVM-proof. Naast dat het sporten op een verantwoorde manier gebeurt, vinden wij het vooral belangrijk dat je prettig bij ons kunt sporten. In dit bericht lees je meer over je bezoek met betrekking tot de belangrijkste punten van de RIVM richtlijnen.

1.5 meter afstand

Net als overal geldt ook bij Essink de anderhalve meter regel. Op elke sportplek is deze regel gewaarborgd. De meest effectieve manier om dit te kunnen doen is het aantal mensen in het gebouw beperken. Centraal hierin staat het verplicht reserveren van sport-tijd via de Essink app. Op deze manier laten wij fitness en Milon sporters druppelsgewijs binnen, zo garanderen wij dat het in de zaal nooit druk zal zijn. Ook hebben de groepslessen een maximum deelnemersaantal, afhankelijk van de zaal en het type les.

Wij vragen je zo veel mogelijk om thuis om te kleden en te douchen. Onze faciliteiten zijn wel geopend, maar we vragen je de 1,5 meter regel in acht te nemen. 

Milon

Het sporten op de Milon Cirkel gaat ook op 1,5 meter afstand. Dit doen we door altijd een machine tussen de deelnemers vrij te laten. In plaats van drie cardio apparaten, staan er nu twee.

Ventilatie

Ons moderne ventilatiesysteem voldoet ruimschoots aan de RIVM voorwaarden, wij stellen het systeem zo in dat er altijd 100% verse buitenlucht wordt ingeblazen. In alle ruimtes wordt de lucht elke 10 minuten volledig ververst.

Handen wassen

Bij entree staat een no-touch dispenser met een handdesinfectiemiddel op alcoholbasis. Het desinfecteren van de handen is verplicht voor het sporten.

Kleedkamers en douches

Wij vragen je zo veel mogelijk om thuis om te kleden en te douchen. Onze faciliteiten zijn wel geopend, maar we vragen je de 1,5 meter regel in acht te nemen. 

Hyiëne

Alle medewerkers spannen zich in om materialen en o.a. deurklinken schoon te houden. Dit doen wij minimaal 5 keer per dag. Ook zijn er middelen aanwezig om zelf materialen te reinigen. Kies je voor maximale bescherming dan kun je gratis wegwerphandschoenen gebruiken waardoor alle contact wordt vermeden. Gebruik van handdoek is verplicht op alle toestellen en matjes.

Essink app

Sinds begin mei zijn we gestart met de Essink app en we vinden het mooi om te zien dat al zo veel leden deze enthousiast zijn gaan gebruiken. Velen zijn al gewend geraakt aan het reserveren van een plek tijdens de Pop-Up Gym. De app dient ook als triage, zo zorgen we ervoor dat er niemand met symptomen aan het sporten is. Zonder reservering is het niet mogelijk om bij ons te sporten. Een reservering kun je tot vlak voor aanvang maken, waardoor het niet hoeft te betekenen dat je altijd vooruit moet plannen.

Activatie app

Nog niet eerder de app gebruikt en geen mail gehad? Meld je dan aan via essink.nl/app en wij sturen de activeringsmail handmatig.

Check voordat je hierop aanmeldt goed je spam, een nieuwe activatielink zal hier waarschijnlijk weer in terechtkomen.
Wat doen wij met een Covid-19 besmetting?

Bekijk ons protocol via deze link

Administratie

Tijdens de periode van sluiting (16 maart tot 1 juli 2020) hebben wij ervoor gekozen om alle lidmaatschappen te pauzeren. Dit houdt in dat zowel de betaling als het verloop van het lidmaatschap gepauzeerd is geweest. Had je bijvoorbeeld voor het kalenderjaar 2020 vooruitbetaald, dan heb je nu betaald tot half april 2021.